Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт
Коментари Харесай

Нанси Пелоси: Тръмп може да бъде атакуван с импийчмънт

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да предстои на импийчмънт поради възпрепятстване на правораздаването и прикриване на нарушавания, съобщи нощес председателката на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси, представена от Ройтерс.

" Съвсем ясно е, че този президент попречва правораздаването и е зает в прикриване на (нарушения) - и това може да е закононарушение, поради което би трябвало да стартира процедура за неговото премахване ", сподели Пелоси на събитие, спонсорирано от Центъра за американски напредък - демократична активистка група. Тя упрекна президента, че прикрива нарушавания, поради възпрепятстването на следствията за възможна интервенция на Русия в негова изгода на изборите през 2016 година

По-рано през днешния ден Тръмп ненадейно приключи от дълго време планувана среща с председателката на следената от демократите Камара на представителите и с Чък Шумър, водача на демократическото малцинство в Сената.

" Моля се за президента на Съединените щати и се апелирам за Съединените щати ", сподели Пелоси след неуспеха на диалозите в Белия дом. Тя означи, че Тръмп " не е на висотата на предизвикването, пред което сме изправени ". " Той преди малко пропусна опция ", добави Пелоси след прекратяването на срещата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя траяла единствено три минути. Тръмп, явно сърдит, даже не се ръкувал с никого. " Знаете ли какво? Не можем да работим при тези условия. Така че прекратете тези демагогски следствия ", споделил той, като самичък цитира думите си по-късно пред събралите се кореспонденти в Розовата градина на Белия дом.

Тръмп отхвърли обвиняванията и прикани демократите да прекратят неоснователните си, по думите му, следствия и вместо това да работят с него по целите на страната.

По-късно в мнения в Туитър президентът благодари за " молитвите на Пелоси ", само че упрекна водачите на партията, че " раздират Съединените щати ". " Не можете да разследвате и да законодателствате по едно и също време ", акцентира той.

Пелоси и Щумър, представени от Асошиейтед прес, от своя страна, изложиха през кореспонденти своята версия на случилото се в Белия дом. Те споделиха, че с отишли при президента за плануваната преди няколко седмици среща, за " да му дадат опция да се подпише проект за вложения в инфраструктурата " - нещо, за което той от дълго време упорства. Имало е даже авансово единодушие да се разиска предложение за към 2 трилиона $ инвестиции в тази сфера. Шумър, който пристигнал на срещата със собствен 35-страничен проект по въпроса, сподели, че Тръмп " бил принуден да каже по какъв начин ще заплати " за реализирането на този проект, при което " се наложи той да избяга ".

Според демократите Тръмп бил подготвил този плевел завършек на днешната среща и даже думите, с които дал своя ултиматум на двамата им водачи, били авансово написани в бележника му.

Днешният нервозен изблик на Тръмп усложнява до прекаленост връзките му с демократите и заплашва да го лиши от всевъзможни благоприятни условия да прокара свои законодателни начинания до края на мандата му, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР