Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува британския премиер Треза Мей

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува британския премиер Треза Мей
Коментари Харесай

Не познавам британския посланик, но няма да работим повече с него, обяви Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подлага на критика английския министър председател Треза Мей и съобщи, че администрацията му повече няма да работи с английския дипломат във Вашингтон.

Острата реакция последва изявления от неделя, в които бяха представени отчети на дипломат Дейвид Карок до външното министерство, в които Тръмп е избран като некадърен да ръководи и да разбере интернационалните проблеми, а ситуацита в Белия дом като цялостен безпорядък и съревнование сред групи, които били " на нож " между тях.

Форин офис разгласи, че цитатите са персонално мнение на посланика, а не публична позиция на министерството, което стартира следствие по какъв начин са изтекли тези поверителни документи. Говорител на Тереза Мей сподели, че тя има цялостно доверие в Карок, само че и че не е съгласна с оценките му за президента.

" Не познавам посланика, само че той не е харесван в Съединени американски щати. Повече няма да работим с него ", написа в " Туитър " президентът. " Добрата вест за прелестното Обединено кралство е, че скоро ще има нов министър председател. Изцяло се любувах на превъзходното държавно посещаване предишния месец и съм най-впечатлев от кралицата ", написа още Тръмп.

" Мног окритикувах метода, по който Тереза Мей подходи към Брекзит. Каква неразбория сътвориха тя и нейните представители. Казах ѝ по какъв начин да го направи, само че тя реши да поеме по различен път. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР