Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува бързо натрупващото се осъдително

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува бързо натрупващото се осъдително
Коментари Харесай

Тръмп осъди прибързаността да се осъжда Саудитска Арабия по случая Кашоги

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подлага на критика бързо натрупващото се неоправдателно отношение на света към Саудитска Арабия по делото за изчезналия публицист Джамал Кашоги, осведоми Асошиейтед прес.

В изявление за АП президентът съпоставя обстановката с обвиняванията в полови похищения против съдията от Върховния съд Брет Кавано по време на процеса на одобряване на кандидатурата му.

Кашоги е в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да получи документи за идната си сватба. Има съмнения, че Хашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. " Вашингтон пост ", може да е бил погубен в консулството.

" Мисля, че първо би трябвало да разберем какво се случило. Пак се почва с, нали знаете, отговорен до доказване на противното. Това не ми харесва. Току-що преминахме през това със арбитър Кавано и той бе почтен, що се отнася до мен ", сподели Тръмп.

По-рано през днешния ден Тръмп заяви, че е разговарял с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, който е заречен да бъде уголемен обсегът на следствието за изгубването на Кашоги. Държавният секретар Майк Помпейо посети Рияд по предписание на президента, с цел да разиска с водачите на кралството случая.

След срещите си със саудитските управляващи американският топ посланик съобщи, че вижда " сериозна увереност " в дейностите на Саудитска Арабия по следствието.

Проведените срещи (с крал Салман, престолонаследника принц Мохамед и министъра на външните работи Адел ал Джубейр) демонстрираха, че Саудитска Арабия е съществено решена да откри обстоятелствата и да се обезпечи отговорността на всички, в това число високопоставени саудитски служители, се показва в изказване на Държавния департамент, представено от ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР