Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира гневно в Туитър изказване

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира гневно в Туитър изказване
Коментари Харесай

Тръмп нахока сурово кмета на Лондон за равнодушие към жертвите на новото клане  

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява яростно в Туитър изявление на кмета на Лондон Садик Хан след следващата терористична офанзива, упреквайки го в безразличие, предават международните медии. Американският водач е засегнат от фразата „ няма аргументи за вълнение”, която градоначалникът употребява в коментара си за касапницата в Лондон тази нощ.

В Туитър Доналд Тръмп припомня на кмета на Лондон, че нощната офанзива е лишила живота на 7 души и отбелязва, че фразата „ няма аргументи за вълнение” е неуместна.

Садик Хан направи такова заявление, когато разказваше за нарасналите ограничения за сигурност в столицата след терористичните офанзиви тази нощ. При нападението към среднощ ислямисти се врязаха с микробус в навалица на Лондонския мост, а по-късно слязоха с ножове на улицата и започнаха да колят минувачи.

По-рано още веднъж в Туитър Тръмп посъветва английските управляващи да засилят битката с тероризма и да вкарат ограничавания за напора на мигранти.

Пресаташето на Садик Хан написа в Туитър, че кметът на Лондон сега е ангажиран с доста по-важни работи, в сравнение с да дава отговор на лъжовен туит на Тръмп. Според Мат Хърли фразата „ Няма аргументи за вълнение” е изтръгната от подтекста. Кметът в обръщението си просто желал да успокои жителите, че в случай че видят скупчване на доста полиция по улиците няма аргументи да се вълнуват, изясни представителят на Садик Хан.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР