Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, след нападението със самоделна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, след нападението със самоделна
Коментари Харесай

Тръмп иска спешна промяна в имиграционната система заради атентатите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, след нападението със самоделна бомба в Ню Йорк, че е належащо Конгресът незабавно да реформира имиграционната система, предадоха международните организации.

В атентата покрай "Таймс скуеър " бяха ранени леко трима души. Арестуван е мъж с бангладешки генезис, който е съществено ранен.

Тръмп назова офанзивата "опит за всеобщо ликвидиране " и акцентира, че арестуваният е влезнал в Съединени американски щати с помощта на системата за издаване на визи за събиране на фамилиите на някои имигранти, известна като "верижна миграция ".

Според президента тази система е несъвместима с националната сигурност, защото "дава достъп до нашата страна на прекалено много рискови и непроверени хора ".



Джихадистката версия взима превес, макар че полицията към този момент не я е удостоверила публично. Според в. The New York Times обвиненият - 27-годишният Акайед Уллах - признал през служителите на реда, че бил въодушевен от Ислямска страна и че желал да отмъсти за американските удари против "Ислямска страна " в Сирия и на други места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР