Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че той и руският

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че той и руският
Коментари Харесай

Тръмп и Путин обсъждали въпроса за намаляване на ядрените оръжия по света

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че той и съветският му сътрудник Владимир Путин са обсъждали в Хелзинки въпроса за понижаване на нуклеарните оръжия по света, предадоха Ройтерс и ТАСС. Тръмп описа, че двамата са обсъждали и Северна Корея на срещата си в Хелзинки. Пред кореспонденти в Белия дом Тръмп сподели, че във връзка с Северна Корея няма потребност да се бърза и че няма краен период да се работи. Тръмп описа, че с Путин са обсъждали и въпроса за сигурността на Израел. Той съобщи, че е постигнал прогрес в договарянията с Путин по обстановката към редица спорове и че двамата са обсъждали спора в Близкия изток. Президентът на Съединени американски щати сподели също, че се надява, че в някакъв миг Иран " ще ни се обади и може би ще сключим нова договорка, а може би не ".


 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп БГНЕС

Тръмп съобщи, че приема изводите, направени от разследващите служби на Съединени американски щати, по отношение на съветска интервенция в изборите за президент през 2016 година. Тръмп направи това изявление по време на среща с представители на Конгреса в Белия дом. Той обаче отхвърли вероятността тази интервенция да е оказала въздействие върху крайния резултат от оспорвания избор.

„ Напълно поддържам американските разследващи служби, постоянно съм ги подкрепял. Дайте да погледнем трезво на нещата: дейностите на Русия не оказаха влияние. Приемам изводите на службите, че сходна интервенция е съществувала “, сподели Тръмп.

-->
 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп БГНЕС
Според американския държавен глава срещата на върха в Хелзинки сред Съединени американски щати и Русия е подобрила връзките сред двете страни . „ Отношенията ни с Русия в никакъв случай не са били по-лоши от допреди няколко дни. Смятам обаче, че те са към този момент доста по-добри и имат капацитет да станат още по-добри. По време на предизборната акция говорех точно за това. “, акцентира Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР