Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че не се стреми

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че не се стреми
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че не се стреми към война с Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че не се стреми към война с Иран, само че предизвести, че в случай че се стигне до конфликт, той ще докара до "унищожение ", заяви Ройтерс, като цитира изявление на Тръмп пред Ен Би Си.

"Аз не се стремя към война и в случай че се стигне до война, това ще бъде заличаване, каквото не сте виждали преди. Но аз не се стремя да направя това ", сподели Тръмп пред малкия екран в петък, откакто анулира плануван въздушен удар против ирански цели в отговор на свалянето на американски дрон от Иран.

По-рано държавният департамент опроверга информацията, че Съединени американски щати са изпратили обръщение до Иран с оманско ходатайство, и назова известието "иранска агитация ", заяви ТАСС.

Говорителката на американското външно ведомство Морган Ортагюс написа в Туитър: "Съобщението, че през вчерашния ден (в четвъртък - б.ред.) през нощта е било предадено обръщение на иранците посредством омански канал, е безусловно погрешно. Тези информации са чиста иранска агитация ".

Reports that a message was passed last night to the Iranians via an Omani back channel are completely false. These reports are pure Iranian propaganda. #Iran needs to meet our diplomacy with diplomacy.
— Morgan Ortagus (@statedeptspox) June 22, 2019
Ройтерс заяви, като се базира на неназовани ирански държавни източници, че иранското управление е получило през нощта против петък предизвестие от американския президент Доналд Тръмп за плануван американски удар против Иран, в случай че Иран не се съгласи на договаряния в избрания от Вашингтон период.

По-рано представителят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Кейван Хосрави, представен от държавната телевизия, също опроверга информацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР