Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че иска да приеме

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че иска да приеме
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Искаме да приемем имигранти отвсякъде

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че желае да одобри имигранти отвред, предадоха Франс прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. Коментара той направи на обща конференция с президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев след диалози сред двамата в Белия дом.

„ Искаме те (имигрантите) да дойдат отвсякъде”, съобщи президентът, запитан за миграционната си политика. Това изказване пристигна, откакто нескрито излязоха информации, че Тръмп употребявал вулгарни думи по адрес на африкански страни и на Хаити в диалог за имиграцията предходната седмица в Белия дом, на който са участвали американски конгресмени от Републиканската и Демократическата партия.

Самият Тръмп твърди, че не е казвал тъкмо тези думи, които бяха представени в медиите и които породиха рецензии по света.

След срещата с Назарбаев американският президент назова Казахстан скъп сътрудник в работа за денуклеаризация на Корейския полуостров, съобщи ТАСС.

Назарбаев пък предложи Северна Корея да последва образеца на страната му по въпроса за нуклеарното разоръжаване. Той напомни, че Казахстан преди време се е отказал от четвъртия в света нуклеарен боеприпас и е затворил най-големия в света полигон за нуклеарни тествания в Семипалатинск. Поради това Казахстан има моралното право да дава оферти в тази тенденция на нуклеарните страни, сподели Назарбаев.

Той заяви, че страната му е постигнала съглашение с редица американски компании на обща стойност 7,5 милиарда $, включително и контракти за доставката на локомотиви и пътнически самолети. Те са от фирмите „ Дженеръл електрик” и „ Боинг”, съобщи Ройтерс.

Подробности за договорите ще бъдат обявени идната седмица, сподели президентът на Казахстан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР