Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че част от споразумението

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че част от споразумението
Коментари Харесай

Тръмп разкри неволно част от договора с Мексико за мигрантите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че част от съглашението за имиграцията, подписано с Мексико, остава поверително, само че без да желае разкри детайлност от него, съобщи Франс прес.

Пред публицисти през вчерашния ден Тръмп размаха сгънат лист и сподели: "Ето го съглашението ", след което добави, че ще остави на Мексико задачата да разкрие елементи от него в подобаващия миг.

Листът обаче се оказа осветлен от слънцето и на фотосите, направени от публицистите, при нарастване на фотоса, се разчита, че Съединени американски щати ще създадат равносметка за постигнатия прогрес на южната граница "45 календарни дни след сключване на контракта ".

В реалност в тази уговорка няма нищо скрито, защото Мексико към този момент загатна, че след 45 дни ще бъде изработен обзор на осъществяването на съглашението. Ако до тогава потокът от противозаконни мигранти, преминаващи през Мексико, с цел да отидат в Съединени американски щати, не спре, съглашението може да бъде преразгледано и да бъде направена промяна на мексиканското законодателство на правото на леговище, споделят мексиканските управляващи.

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард към този момент не навлиза в елементи на какво се е съгласила страната му, ако след 45 дни напредъкът бъде оценен като непълен.

"Мексико няма да се провали. Отворени сме за договаряния, в случай че се провалим, само че ние няма да се провалим ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР