Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че би желал да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че би желал да
Коментари Харесай

Тръмп иска да бъде в Москва за Деня на победата догодина

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че би желал да участва на тържествата в Москва следващата година по случай 9 май - Деня на успеха, съобщи Ройтерс. Той приказва пред публицисти в Белия дом, на която му бе заложен и въпрос дали е поканен на празненствата в съветската столица по случай 75-годишнината от разгрома на нацистка Германия.

" Да, поканен съм в разгара на нашата изборна акция, само че аз несъмнено ще помисля за това посещаване, - сподели Тръмп. - Това е в самия кипеж на политическия сезон, тъй че ще видя мога ли да направя (това посещение), само че бих желал да отида. "

Тръмп получи покана от съветския президент Владимир Путин да пристигна на честването на 75-годишнината от успеха по време на срещата им в Япония в коридорите на срещата на Г-20 през юни в Осака.

Американският президент назова юбилея от края на войната " доста огромно събитие ".

Руският заместител външен-министър Сергей Рябков, представен от организация РИА, сподели през вчерашния ден, че поканата на Путин към американския президент да участва в Деня на успеха в Москва е била " посрещната с интерес ", само че добави, че още няма отговор от Белия дом.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР