Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че американски екип е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че американски екип е
Коментари Харесай

Тръмп: Екип от САЩ пристигна в Северна Корея, за да подготви евентуална среща с Ким

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че американски екип е дошъл в Северна Корея, с цел да приготви възможната среща сред него и севернокорейския водач Ким Чен Ун, съобщи Ройтерс.

Преди това Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че американски и севернокорейски представители са се срещнали в село Панминчжон в демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашият американски екип дойде в Северна Корея, с цел да извърши мерки за срещата на върха сред Ким Чен Ун и мен ", съобщи Тръмп в Туитър.

" Наистина имам вяра, че Северна Корея има ослепителен капацитет и ще бъде велика икономическа и финансова страна един ден. Ким Чен Ун е склонен с мен за това. То ще се случи ", сподели той.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че предварителен екип е отпътувал за Сингапур, където се чака да бъде срещата.

Южнокорейското външно министерство удостовери, че представители на Съединени американски щати и Северна Корея водят договаряния в Панминчжон за да приготвят възможната среща сред Тръмп и Ким, показва Асошиейтед прес

Вчера Южнокорейският президент Мун Дже-ин сподели, че Съединени американски щати и Северна Корея скоро ще стартират договаряния на работно равнище, с цел да дефинират дневния ред и да създадат други мерки за срещата сред Тръмп и Ким.

Миналата седмица Тръмп разгласи, че се отхвърля от мощно предстоящата среща, само че след това сподели, че тя може да се състои на 12 юни в Сингапур, както беше планувано в началото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР