Президентът на САЩ Доналд Тръмп изтъкна днес важността на ваксинирането

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изтъкна днес важността на ваксинирането
Коментари Харесай

Тръмп: Хората трябва да се ваксинират. Това е много важно

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посочи през днешния ден значимостта на имунизирането в миг, в който зараза от морбили е обхванала и Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Хората би трябвало да се имунизират. Това е доста значимо ", сподели президентът. В предишното той изрази подозрения за сигурността на имунизациите и загатна, че някои от тях биха могли да провокират проблеми от спектъра на аутизма. Тези изказвания бяха опровергани от медицинските управляващи въз основата на доста проучвания. Така да вземем за пример през септември 2014 година Тръмп написа в Туитър " Не съм срещу имунизирането на вашите деца, срещу даването на солидна доза ваксина съм. Разпределете имунизациите върху нескончаем интервал и аутизмът ще бъде понижен! ". Други сходни туитове той написа в интервала 2012-215 година, предава Българска телеграфна агенция.

Епидемията от морбили в Съединени американски щати е най-сериозната от 2000 година насам, отбелязва Франс прес. Бяха регистрирани 695 случая от 1 януари до момента. Заболяването не е довело до гибел към този момент.

Епидемията в Съединени американски щати се е съсредоточила в региони, в които има доста неимунизирани деца, по-специално някои квартали на Ню Йорк и покрай Детройт. Според американските федерални здравни управляващи в множеството случаи болестта е била " импортирана " от непознати страни, като Израел и Украйна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР