Президентът на САЩ Доналд Тръмп изсипа днес куп ругатни по

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изсипа днес куп ругатни по
Коментари Харесай

Тръмп разярен от нови разкрития за връзките му с Русия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изсипа през днешния ден куп хули по адрес на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми след нови разкрития на в. "Ню Йорк таймс " за следствие, почнало през 2017 година за това дали Тръмп работи за ползите на Русия, предадоха Франс прес и ДПА.

Федералната полиция почнала следствието дни, откакто президентът уволни някогашния шеф на ФБР през май 2017 година.

Според вчерашна обява на "Ню Йорк таймс " ФБР било обезпокоено от държанието на Тръмп след уволнението на Коми и почнало следствие дали президентът работи за Русия срещу ползите на Съединени американски щати - умишлено или неумишлено.

В поредност изявления в Туитър тази заран Тръмп назовава Коми "пълен отпадък ", "покварено ченге " и "лъжец ".

Според "Ню Йорк таймс " следствието на федералната полиция бързо се сляло с това на специфичния прокурор Робърт Мълър по съмнения в скрито съдействие сред Москва и екипа на предизборния щаб на републиканския кандидат-президент през 2016 година.

В следствието на ФБР имало една част по линия на контрашпионажа и друга, обвързвана с незаконна активност.

По въпроса от сферата на контрашпионажа трябвало да се откри дали милиардерът умишлено или неумишлено е работил за Москва, до момента в който следствието за закононарушение било обвързвано с уволнението на Джеймс Коми, показва изданието, като прецизира, че не знае дали сега не престават инспекциите по отношение на контрашпионажа.

Според "Ню Йорк таймс " ФБР имало съмнения за възможни връзки на Тръмп с Москва още през предизборната акция през 2016 година, само че не почнало следствие до уволнението на Коми, който отказал на президента да прояви честност към него и да постави завършек на първите следствия за възможен скришен сговор с Русия.

В отговор на питане от Агенция Франс Прес, ФБР не пожела да разяснява информацията.

Лично обиден, самият Джеймс Коми отвърна с нормално обръщение в Туитър, цитирайки думите на някогашния президент Франклин Рузвелт: "Искам да съдите за мен по враговете, които съм си основал ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР