Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази в петък съмнение относно

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази в петък съмнение относно
Коментари Харесай

Тръмп: А не може ли направо на Марс?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази в петък подозрение по отношение на целесъобразността от нова стратегия за стъпване на американец на Луната. На среща в Белия дом, отдадена на 50-тата годишнина от първото стъпване на човек на Луната, американският водач допусна, че по-правилно би било напряко да се лети за Марс и да не се губи време за наново стъпване на Луната.

„ Говори се, че с цел да се стъпи на Марс първо би трябвало да се стъпи на Луната. А няма ли по какъв начин да създадем по този начин, че напряко на Марс да отидем? Съществува ли такава опция?”, пита Тръмп. „ Да” – незабавно отговори астронавтът Майкъл Колинс, който е пилотирал командния модул „ Аполо 11”.

„ Нетърпеливи” – по този начин с една дума оцени концепцията на Тръмп и Колинс различен астронавт Бъз Олдрин и призна, че е малко отчаян от това, което се случва през последните 10-15 години. Според него, американците сега имат най-хубавата в света ракета и най-модерния галактически транспортен съд, само че те не могат да излязат в орбита и „ това доста ме разочарова”, признава Олдрин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР