Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази ужаса си от огромния

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази ужаса си от огромния
Коментари Харесай

Тръмп, Меркел и Макрон изразиха тъгата и ужаса си от пожара в "Нотр Дам"

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази ужаса си от големия пожар, който се развихри в парижката катедрала Нотр Дам, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Гори катедралата „ Нотр Дам ” в Париж, кулата рухна (НА ЖИВО) Огънят е обхванал покрива на катедралата
" Ужасно е да видиш този великански пожар в " Нотр Дам " в Париж. Трябва да се употребяват хеликоптери-цистерни, с цел да бъде сподавен той. Трябва да се работи бързо ", написа Тръмп в " Туитър ".

So horrible to watch the massive fire at Notre Dame Cathedral in Paris. Perhaps flying water tankers could be used to put it out. Must act quickly!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 15, 2019
В " Туитър " американската първа дама Мелания Тръмп написа, че сърцето ѝ се къса при типа на катедралата, обхваната в пламъци, съобщи Франс прес.

My heart breaks for the people of Paris after seeing the fire at Notre Dame Cathedral. Praying for everyone’s safety.
— Melania Trump (@FLOTUS) April 15, 2019
Френският президент Еманюел Макрон сподели, че пътува към мястото на пожара. В " Туитър " той написа: " Толкова съм печален да видя, че тази част от всички нас, е изгоряла изцяло ", съобщи Ройтерс. Той добави, че цялата нация е смутена от протичащото се и сподели, че в мислите си е с всички католици и с всички французи, съобщи Франс прес.

Notre-Dame de Paris en proie aux flammes. Émotion de toute une nation. Pensée pour tous les catholiques et pour tous les Français. Comme tous nos compatriotes, je suis triste ce soir de voir brûler cette part de nous.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 15, 2019
Кметът на Париж Ан Идалго назова пожара " ужасяващ " и сподели, че вредите са " колосални ", съобщи Франс прес.

Германският външен министър сподели, че пожарът в " Нотр Дам " е удар в сърцата на германците изрази поддръжка с Франция, съобщи Франс прес.

" Обхванатата от пламъци " Нотр Дам " поразява сърцата ни. Нашите мисли са с всички незабавни служби и с нашите френски другари. Надяваме се, че пожарът няма да вземе жертви ", се споделя в " Туитър " на немския външен министър Хайко Маас.

Снимка: EPA

Германският канцлер Ангела Меркел сподели, че Нотр Дам е знак на Франция и на " нашата европейска просвета ", съобщи Франс прес. " Тези ужасяващи фрагменти на " Нотр Дам " в пламъци ме поболяват. Нотр Дам е знак на Франция и на нашата европейска просвета. В мислите си сме с нашите френски другари ", написа в " Туитър " представителят на Меркел - Щефен Зайберт.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също изрази съпричастност във връзка пожара, съобщи ТАСС.
" Катедралата на Света Богородица - това е катедралата на цяла Европа. Ние сме в този момент с Париж. Моите съболезнования към френския народ ", написа той в " Туитър ".

Прокуратурата е почнала следствие на аргументите за пожара, съобщи Ройтерс. Засега няма данни за починали и ранени. Причините за пожара остават незнайни на този стадий, съобщи Асошиейтед прес.
Катедралата беше в развой на обновяване, напомнят организациите.

Противоречиви са информациите за положението на покрива, дали е рухнал изцяло или отчасти и доколко е наранена и долната част на храма. Телевизионни фрагменти демонстрират пламъците да напредват надолу в храма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР