Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази солидарност с Япония и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази солидарност с Япония и
Коментари Харесай

Тръмп изказа съболезнования на японския народ за жертвите от нападението с нож край Токио

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази взаимност с Япония и изрече съболезнования за жертвите от нападението с нож тази заран на автобусна спирка близо до Токио, съобщи Франс прес.

"Всички американци са паралелно с японския народ и скърбят за жертвите и техните фамилии ", сподели Тръмп, който бе на японския хеликоптероносач "Кага ", в пристанището Йокосука, в последния ден от държавното си посещаване в Япония.

"От името на първата дама и от мое име изричам нашето състрадание и насочвам молебствия за тях ", добави Тръмп. Той поздрави японските военни с американския привет "Честит Ден на възпоменанието " - в който в Съединени американски щати почитат паметта на падналите в пердах. Заедно с президента на "Кага " бяха първата дама Мелания Тръмп и японският министър председател Шиндзо Абе със брачната половинка си. Тръмп благодари за достойнството да се срещне с новия японски император и императрицата, а Абе приказва за мощния съюз сред Съединени американски щати и Япония. Фактът че сме дружно на този транспортен съд, е доказателство за здравината на този съюз, сподели японският министър председател, представен от АП.

След като напуснаха "Кага ", президентът Тръмп и брачната половинка му отлетяха с хеликоптер към американския военен транспортен съд "Уосп ", закотвен в база близо до Йокосука.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР