Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази скептицизъм за броя на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази скептицизъм за броя на
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Колко са починалите от Ковид? Не питайте президента Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази песимизъм за броя на умрелите от ковид, който му бе обявен от неговите лични специалисти, написа в публицистичен материал в. " Ню Йорк таймс " и отбелязва, че през последните седмици Тръмп показва неодобрение от броя на съобщаваните смъртни случаи от COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Броят на умрелите, отвън всякакво подозрение, буди страдание: в Съединени американски щати смъртните случаи от ковид са над 85 000, а случаите на заразяване са 1,4 милиона. Много специалисти по публично здраве обаче, в това число и от държавното управление на Тръмп, настояват, че не са преброени всички смъртни случаи и случаи на заразяване. Въпреки това президентът Тръмп и някои високопоставени членове на държавното управление наподобява подозират, че броят на умрелите от Ковид-19 е повишен. Дебатът за точността на данните, показани от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, се е трансформирал в толкоз гореща тематика за Белия дом, че специфичният екип за битка с ковид прави повторна оценка на броя на смъртните случаи като част от " по-голяма инспекция на въпроси, свързани с качеството на данните ", съобщи държавен чиновник пред " Ню Йорк таймс ".

Белият дом би трябвало да направи тази инспекция транспарантно и да оповести в случай че има незнайни до момента опасения. Да се знае какъв брой американци са умряли от болестта е жизненоважно при организирането на ответната реакция. Подобно на доста други въпроси, свързани с пандемията, въпросът за броя на смъртните случаи стана причина за комплициране в обществото и партийно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР