Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази оптимизъм, че премахването на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази оптимизъм, че премахването на
Коментари Харесай

Тръмп: Без атомните бомби Северна Корея има невероятно бъдеще

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази оптимизъм, че премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров ще стане " бързо " и че севернокорейският водач Ким Чен-ун ще помогне " да бъде отворена нова глава в двустранните връзки ". Тръмп сподели това единствено часове след историческата среща с Ким, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Както историята е посочила, съперници могат да стават другари ", сподели Тръмп пред кореспонденти в Сингапур след ден на диалози с Ким. Като неотложен жест Тръмп сподели, че американската войска ще спре ориентираните против КНДР военни учения.

Тези учения, които Съединени американски щати постоянно правят дружно с армиите на Южна Корея и други страни, изострят напрежението сред Вашингтон и Пхенян, сподели Тръмп. Той добави, че със прекъсването им " ще бъдат спестени големи финансови средства ".

Северна Корея даде обещание да унищожи собствен огромен ракетен полигон, сподели Тръмп, както и че " няма лимит на това, което КНДР ще може да реализира, когато се откаже от нуклеарните оръжия ".

Санкциите против Пхенян, които през последните години бяха мощно затегнати поради ракетно-ядените тествания на Северна Корея, ще бъдат анулирани " единствено в случай че се знае, че атомните бомби към този момент не са фактор ".

" Председателят Ким има опция, каквато не е имал никой различен: да бъде запомнен като водачът, който донесе нова епоха на благополучие за народа си ", сподели Тръмп.

" Тя (Северна Корея) има голям капацитет ", съобщи Тръмп. " Ким има късмет да обезпечи необикновено бъдеще за своя народ. "

Скоро след конференцията си, която продължи повече от час, Тръмп отпътува от Сингапур.

В съглашението сред Тръмп и Ким не се загатва севернокорейски ангажимент за " цялостното, проверимо и необратимо унищожаване на нуклеарните оръжия ", за което Тръмп дълго време настояваше, че е авансово изискване да беседва с Ким, отбелязва ДПА.

Но президентът на Съединени американски щати съобщи, че все пак това е " популярен ден, популярен миг в международната история ".

" Всичко, което мога да кажа, е, че те желаят да сключат договорка ", сподели предприемачът милиардер, който преди срещата беше декларирал, че ще разчита на инстинкта си, с цел да реши до каква степен сериозен е Ким за нуклеарните договаряния.

За да официализира по-близките връзки сред двете обичайно противопоставящи се една на друга страни, Тръмп изрази предпочитание да посети Пхенян " в подобаващ миг ", както и че Ким " абсолютно " ще бъде поканен в Белия дом.

Ким ще предприеме незабавни стъпки за унищожаване на нуклеарните оръжия, а самият развой се движи бързо, сподели Тръмп в изявление за телевизия " Фокс нюз ", представен от Ройтерс.

" Смятам, че в този момент ще стартираме процеса по унищожаване на нуклеарните оръжия от Северна Корея. Смятам, че той (севернокорейският лидер) дава заден ход и на процедура ще го стартира незабавно ", декларира президентът съгласно фрагменти от изявлението, излъчени след срещата на върха САЩ-Северна Корея в Сингапур. " Той към този момент загатна за това. "

" Това е развой, който в действителност се движи бързо ", акцентира Тръмп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР