Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че Иран правилно

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че Иран правилно
Коментари Харесай

Тръмп: Когато Иран реши да преговаря, ние сме готови. Рохани: Иран ще отвърне на всяка агресия на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази вяра, че Иран вярно е възприел неговия сигнал, откакто той анулира нанасянето на удар в отговор на свалянето на американски безпилотен аероплан над Ормузкия пролив, съобщи Асошиейтед прес.

Иран приема моите предизвестия съществено, сподели президентът, говорейки пред кореспонденти в Белия дом. Си Ен Ен водеше предаване онлайн оттова. Тръмп увери, че Съединени американски щати са подготвени за всевъзможни дейности от страна на Иран и нямат потребност от тактика за излаз от рецесията при положение на нейното изостряне, съобщи Българска телеграфна агенция.

На заложен му въпрос дали счита, че Иран ще седне на масата за договаряния, Тръмп сподели: " Ние сме подготвени за всичко, това няма значение. Каквото и да създадат те, аз съм подготвен за всичко ", означи той. После добави, че когато те са подготвени да договарят, ще потърсят контакт с него.

Междувременно иранският президент Хасан Рохани съобщи през вчерашния ден, че иранските сили " ще отвърнат уверено на всяко ново нарушаване на въздушното пространство на Иран от Съединени американски щати ". В телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон Рохани, представен от ТАСС, удостовери, че Техеран " не желае война със Съединени американски щати, само че ще отвърне на всяка експанзия от страна на Вашингтон ".

Иранският водач означи също, че съгласно него " ситуацията напълно ще се промени, в случай че европейските страни изпълнят отговорностите си " по контракта за иранската нуклеарна стратегия, " изключително в тези елементи, свързани с банковата сфера и износа на нефт ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР