Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази готовност да даде показания

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази готовност да даде показания
Коментари Харесай

Тръмп изрази готовност да даде показания пред Мълър

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази подготвеност да даде показания под клетва пред екипа на спецпрокурора Робърт Мълър, проверяващ съветската интервенция в американските президентски избори, само че ще се посъветва с адвокатките си, съобщи CNN.

" Очаквам го с неспокойствие ", съобщи Тръмп пред публицисти в отговор на въпрос дали ще даде показания пред Мълър.

Той още веднъж повтори, че не е влизал в сговор и че не се пробва да спъва следствието.

Според източници, близки до следствието, Мълър счита да разпита Тръмп през околните седмици.

С предходните си дейности обаче Тръмп остави усещане, че се пробва да избегне срещата с екипа на Мълър. Допреди броени дни той определяше опцията да даде показания като малко евентуална, припомня " Франс прес ".

Мълър има желание да разпита някогашния основен пълководец на Тръмп - Стив Банън, за уволненията на съветника по националната сигурност Майкъл Флин и шефа на ФБР Джеймс Коми, оповестява още CNN с позоваване на два източника, близки до следствието.

Според източниците, Банън ще даде показания до края на месеца, а следствието се доближава до вътрешния кръг на президента.

Главният прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс, който е в течение на уволнението на Коми, беше разпитан през предходната седмица.

В допълнение към уволненията на Коми и Флин, по времето на пребиваването на Банън в Белия дом Тръмп реши да уволни Сали Йейтс, която беше основен прокурор и правосъден министър преди Сешънс. Банън може да е станал и очевидец на напън от страна на Тръмп върху Сешънс по отношение на следствието на съветската спекулация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР