Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати делегация на високо ниво

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати делегация на високо ниво
Коментари Харесай

САЩ искат нов ядрен договор с Русия и Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати делегация на високо равнище на среща с руснаците за разискване на тристранно съглашение за надзор над нуклеарните оръжия, което ще обхване и арсенала на Китай , написа " Ню Йорк таймс ".
 НАТО: Няма пробив в диалозите с Москва за контракта от 1987 година
НАТО: Няма пробив в диалозите с Москва за контракта от 1987 година

Алиансът и Русия имат фундаментално разнообразни позиции

През последните месеци се популяризира информация, че администрацията на Тръмп желае нов нуклеарен контракт с Русия , само че в него да взе участие и Китай.

Изданието цитира източници, които разясняват, че Белият дом има проекти да упорства за ново съглашение, което ще задължи Пекин да ограничи броя на атомните бойни глави.
 Ядрените страни - модернизират арсенала си, само че бойните глави понижават
Ядрените страни - модернизират арсенала си, само че бойните глави понижават

Ключовото изобретение е, че макар цялостното понижаване на броя на нуклеарните бойни глави през 2018 година, всички страни, притежаващи атомни оръжия, не престават да модернизират нуклеарните си арсенали

Макар че Вашингтон и Москва имат повече от 90% от атомните оръжия по света , американското разузнаване неотдавна е излязло с оценка, че Китай има " минимум " на половина повече атомни оръжия от представяните публични данни.

Според новите данни на Международния институт за проучвания на мира в Стокхолм (СИПРИ) Китай има общо 290 нуклеарни бойни глави спрямо 280 през 2018 година

Дипломацията на Русия сега се цели в удължение на съществуващия контракт за редуциране на нуклеарните арсенали (СТАРТ) , който изтича след 19 месеца.
 Тръмп наредил да се приготви нов нуклеарен контракт с Русия и Китай
Тръмп наредил да се приготви нов нуклеарен контракт с Русия и Китай

Наскоро президентът на Съединени американски щати е подхванал дейности за да наложи нови ограничавания върху нуклеарния боеприпас

Китай няма да взе участие на тази среща. Делегациите на двете нуклеарни суперсили ще се срещнат през днешния ден в Женева.

Преди дни Русия публично излезе от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег.

Вашингтон стартира процедура по излизане от Договора на 2 февруари , откакто неведнъж упреква Русия в нарушение на уговорките към съглашението. Президентът на Русия съобщи по-късно, че Москва дава отговор огледално на дейностите на Съединени американски щати и приключва осъществяването му.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР