Президентът на САЩ Доналд Тръмп изказа възхищението си от геройството

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изказа възхищението си от геройството
Коментари Харесай

Тръмп се възхити на полицая-герой, а малкото градче Треб оплака жертвите на терористичната атака

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрече възхищението си от геройството на френския служител на реда Арно Белтрам, който почина при терористичната офанзива в Южна Франция в петък.

В Туитър Тръмп написа: „ Франция уважава популярен воин. Офицер почина, откакто безстрашно си замени мястото със пленник в терористично нахлуване, обвързвано с „ Ислямска страна “. Толкова доста храброст по света, която непрекъснато се бори против радикалния ислямски тероризъм. Дори по-строги ограничения са нужни, изключително по границите “.



Служба в памет на жертвите на нападението беше извършена през днешния ден в южния френски град Треб, където 25-годишният терорист от марокански генезис Редуан Лакдим взе заложници в супермаркет. 4 души починаха преди нападателят да бъде премахнат.

Литургията се води от епископа на Каркасон и Нарбон в църквата „ Сен Етиен “ в Треб. Атака раздруса градчето, в което живеят 5000 поданици. Те отрупаха с цветя региона пред супермаркета, където се разигра заложническата драма.

Жертвите на мароканеца са Жан Мазиер – пенсионер, убит, когато Лакдим похитил автомобил в Каркасон, Кристиян Медве – месар в супермаркета в Треб, Ерве Сосна – пенсиониран строител, който бил на месарския щанд, когато терористът влезнал в магазина, и героя на Франция Арно Белтрам, който съумял след договаряния с нападателя да се замени за един от заложниците.

Когато полицията съумяла да освободи заложниците, Лакдим към момента държал една жена, която употребявал за жив щит. Полковник Белтрам го убедил да я пусне и да хване него. Полицаят оставил телефона си, който бил по отношение на полицията извън, на масата, с цел да могат униформените да наблюдават протичащото се. Когато чули изстрели, специфичните елементи нахлули в супермаркета. Лакдим бил погубен, а Белтрам бил ранен смъртоносно и по-късно умрял в болница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР