Президентът на САЩ Доналд Тръмп искаше да заплаши лидерите на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп искаше да заплаши лидерите на
Коментари Харесай

Болтън: Тръмп заплаши да напусне НАТО заради подкрепа на страни за Северен поток 2

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп искаше да заплаши водачите на страните членки на НАТО с овакантяване на алианса на срещата на върха през 2018 година, в случай че поддържат съветския план за газопровод " Северен поток 2 ", написа в книгата си Джон Болтън, оповестява ТАСС.

" Той (Тръмп) ми се обади и ме попита: Готови ли сте за огромната игра през днешния ден? Това желая да кажа. След това той стартира да диктува следното: Ние почитаме НАТО, само че те се отнасят незаслужено към нас . До 1 януари всички страни би трябвало да усилят разноските си за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт и ние ще извиним задължения, или ще излезем и няма да защитим тези, които не си заплащат . "
 Тръмп: 2% за НАТО или наказания
Тръмп: 2% за НАТО или наказания

Нова опасност от Белия дом

" Тъй като ние самите не се разбираме с Русия, няма да сме член на НАТО, където членовете на алианса заплащат милиарди Русия . Ние си тръгваме, в случай че одобрят плана за газопровода ", цитира Болтън думите на Тръмп.

Според него в последна сметка той и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съумяват да убедят Тръмп да не насочва сходни закани , а да се ограничи до зов към страните от Северноатлантическия алианс да усилят разноските за защита.

Проектът " Северен поток 2 " включва построяването на два тръбопровода на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра. м годишно от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата газопроводът е подготвен на 93% .

" Северен поток 2 ": В Германия дадоха отговор на обвиняванията в " изменничество към Европа "

Газопроводът бил подложен на критика от тези, които лобират за ползите на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР