Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска съюзниците да плащат повече

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска съюзниците да плащат повече
Коментари Харесай

Тръмп иска повече пари от съюзниците за американските бази на тяхна територия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае съдружниците да заплащат повече за американските военни бази на тяхна територия. Това съобщи Франс прес, като се базира на двама представители на Пентагона, поискали да запазят анонимност.

Единият от тях сподели, че Белият дом е натоварил министерството на защитата със задачата да пресметна сумата, която може да бъде получена от съдружниците, потвърждавайки информация на организация „ Блумбърг”.

Според „ Блумбърг” Тръмп желае Германия, Япония и други страни, където Съединени американски щати имат военни бази, да платят по-голям дял от разноските – към 50%, " за привилегията да ги приютяват ".Това значи, че цената за някои страни ще се усили пет или даже шест пъти.

Попитан за коментар по тематиката, Гарет Маркис, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом, напомни, че американският президент " прикани съдружниците от НАТО да изпълнят задачата от 2% от Брутният вътрешен продукт за своя бюджет за защита, което разреши 100 милиарда $ нови разноски " в тази област.

През януари Тръмп сподели, че някои от съдружниците са " толкоз богати, че елементарно биха могли да заплащат цената за своята отбрана ".

(БТА)

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР