Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да види успешно излизане

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да види успешно излизане
Коментари Харесай

Съветникът на Тръмп: Президентът иска да види Великобритания извън ЕС

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае да види сполучливо излизане на Англия от Европейския съюз и ще поддържа съглашение за свободна търговия сред Лондон и Вашингтон. Това съобщи съветникът по национална сигурност на президента Джон Болтън, представен от „ Ройтерс “.

Както изяснява английската организация, с подготовката за излизане на Обединеното кралство от Съюза на 31 октомври, доста дипломати чакат Лондон да стане още по-зависим от Съединени американски щати, написа „ Фокус “.

Болтън, който е на двудневна аудиенция във Англия, желае възстановяване на връзките сред двете страни при ръководството на Борис Джонсън след от време на време обтегнатите връзки при предшественика му на премиерския пост Тереза Мей.

Основното обръщение на Болтън е, че Съединени американски щати ще оказват помощ за ограничение на вредите от Брекзит със съглашение за свободна търговия, за което сега договарят комерсиалният представител на Вашингтон Робърт Лайтизър и неговия английски сътрудник Лиз Тръс.

Високопоставен чиновник в администрацията на Тръмп изясни посланието на съветника по национална сигурност към английските представители с това, че Тръмп „ желае да види сполучливо излизане на Англия от Съюза “ и една комерсиална договорка ще помогне за това.

По неговите думи, американският президент е желал да работи по комерсиална договорка с държавното управление на Мей, което обаче е отказало, за разлика от сегашните управляващи в Лондон. „ Много сме щастливи от това “, съобщи той пред репортерите, до момента в който пътуваше с Болтън.

Тръмп има вяра, че „ що се касае до комерсиалните договаряния, Европейски Съюз е по-лош от Китай, с разликата, че е помалък “, съобщи представителят на Белия Дом. След закуска с депутата от английската Консервативна партия Бернар Дженкин, Болтън трябваше да обядва с секретаря на кабинета на Англия Марк Седвил.

По-късно той трябваше да се срещне на Даунинг Стрийт №10 с Едуард Листър, който е основен стратегически консултант на Джонсън. По-късно денем Болтън възнамерява да се срещне със Саджид Джавид, новият министър на финансите.

Във вторник Болтън ще се срещне с Трус, както и с Бен Уолъс, новият министър на защитата и Стивън Барклай, държавният секретар за излизане от Европейския съюз, наред с други представители.

Очаква се Болтън да призове чиновници от новосформираното държавно управление на Джонсън да приведе политиката си във връзка с Иран по-близко до линия на Съединените щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР