Президентът на САЩ Доналд Тръмп има навика да къса документите,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп има навика да къса документите,
Коментари Харесай

Манията на Тръмп да къса документи е кошмар за архиварите на Белия дом


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има навика да къса документите, които преди малко е прочел, което принуждава архиварите на Белия дом да ги лепят, като от време на време събират части, които са колкото конфети, заяви американският информативен уебсайт " Политико ", представен от Франс прес.

" Това е най-щурото нещо, което съм виждал. Късаше документите на дребни късчета ", споделя Соломон Ларти, някогашен чиновник на Белия дом, който е бил претрупан с архивирането на документите в първите пет месеца от ръководството на Тръмп.

По закон всеки прочетен от президента на Съединени американски щати документ - писма, имейли, информации - би трябвало да се запази и изпрати в Националния списък. В публикацията на " Политико " не се твърди, че милиардерът прави това, с цел да унищожи неуместни документи, а по-скоро че това е остарял табиет на предприемача, негова си " система за архивиране ".

Привичката на Доналд Тръмп да къса преди малко прочетени документи, " от време на време единствено на две, само че различен път на толкоз дребни късчета, че приличаха на конфети ", е затруднила сензитивно работата на архиварите с влизането му в Белия дом през януари 2017 година

Според уволнения през март т. година Соломон Ларти чиновници на Белия дом е трябвало да събират части документи в Овалния кабинет и в персоналния апартамент на президента и да ги носят на архиварите " като пъзел " за възобновяване. Целият отдел по архивите е трябвало да лепи документите с тиксо, изясни той за " Политико ".

Сред документите, които Ларти е възстановил, са били публикации от вестници с бележки от Тръмп, предложения и писма от конгресмени.

Друг някогашен чиновник на отдела за архиви в Белия дом, уволненият през април Реджиналд Йънг, сподели, че до момента не е виждал такова нещо за 20 години работа.

" Погледнах началника на отдела и го попитах дали приказва съществено. Плащат ни над 60 000 $ годишно, имахме надалеч по-важни неща за извършване. Имах възприятието, че правя допустимо най-неблагодарната работа, в случай че не се брои опразването на кошчетата ", съобщи той пред " Политико ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР