Президентът на САЩ Доналд Тръмп има намерение да разпореди продажбата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп има намерение да разпореди продажбата
Коментари Харесай

Тръмп планира голяма продажба, свързана с черното злато

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има желание да разпореди продажбата на половината от стратегическия нефтен запас на страната (СНР), чийто размер се пресмята на съвсем 700 млн. барела, оповестява CNN, представена от RNS. Засега не се знаят детайлности по отношение на проектите на администрацията във Вашингтон. Единствената детайлност, на която се базират медиите оттатък океана е заложената в бюджета за 2018 година прогноза в идващите 10 години приходите от продажба на държавни активи да са към 16,6 милиарда $, прецизира CNN.

За да оправдае възможната бъдеща продажба на запасите от петрол на Съединени американски щати, администрацията на Тръмп се базира на възходящото произвеждане на суровината в страната. Не е ясно и по отношение на кой размер ще се реализира съкращаването на половина на запасите. По данни на компанията S&P Global Platts, неотдавна признатите от Конгреса съкращения разрешиха в началото понижаване на количествата в СНР със 150 млн. барела.

Плановете на Тръмп имат и последователи, тъй като съхраняването на запасите изисква доста средства. От друга страна продажбата на част от количествата ще донесе немалка облага. Сега котировките на петрола са към 50 $ за барел, а нефтът в резервоарите на СНР е бил доставян на междинна цена от 29,70 $ за барел, осведоми monitor.bg.

По данни на министерството на енергетиката на Съединени американски щати сега в стратегическия запас на страната има 688 млн. барела нефт, които биха разрешили да не се внася петрол за период от 149 дни.

Източник: financebg.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР