Президентът на САЩ Доналд Тръмп има китайска банкова сметка и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп има китайска банкова сметка и
Коментари Харесай

Тръмп поддържа банкова сметка в Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има китайска банкова сметка и е прекарал години в пробутване на бизнес планове в страната, разкрива авторитетното американско издание " Ню Йорк таймс ".

Сметката е следена от Trump International Hotels Management и са плащани локални налози сред 2013 и 2015 година

Тя е била основана " за изследване на капацитета за хотелски покупко-продажби в Азия " съгласно представител на Тръмп.

Тръмп подлага на критика американските компании, които вършат бизнес в Китай, и провокира комерсиална война сред двете страни.

" Ню Йорк таймс " са разкрили сметката след сдобиването с данъчните декларации0 на Тръмп, които включват както персонални, по този начин и финансови данни на компанията.

Предишни информации на вестника демонстрират, че той е платил 750 $ федерални налози през 2016 и 2017 година, когато стана президент.

Банковата сметка в Китай е изплатила 188 561 $ локални налози.

Тръмп подлага на критика противника си за президент Джо Байдън и неговата политика по отношение на Китай в навечерието на изборите в Съединени американски щати, които ще се проведат на 3 ноември.

Администрацията на Тръмп набеляза сина на Джо Байдън - Хънтър, и направи голословни изказвания за връзките му с Китай. Декларациите за налог върху приходите на Джо Байдън и оповестяванията на обществените финанси не демонстрират бизнес покупко-продажби, свързани с Китай.

Алън Гартен, юрист на организацията Trump, дефинира историята на NY Times като " чиста нечиста сделка " и съобщи, че прави " неправилни догатки ".

Той сподели пред изданието, че Trump International Hotels Management " е разкрил сметка в китайска банка, имаща офиси в Съединени американски щати, с цел да заплаща локалните налози ".

" Никакви покупко-продажби, покупко-продажби или други бизнес действия в никакъв случай не са се материализирали и от 2015 година офисът остава неактивен ", сподели господин Гартен.

" Въпреки че банковата сметка остава отворена, тя в никакъв случай не е била употребена за други цели ", сподели той пред NY Times.

Американският президент има голям брой бизнес ползи както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина. Те включват голф стадиони в Шотландия и Ирландия и верига от петзвездни първокласни хотели.

NY Times заяви, че господин Тръмп поддържа задгранични банкови сметки в Китай, Англия и Ирландия.

През август господин Тръмп съобщи, че желае да предложи данъчни заеми, с цел да примами американските компании да реалокират заводи отвън Китай.

Той също по този начин заплаши да отнеме държавни контракти от компании, които не престават да разпореждат работа на Китай.

В тирада господин Тръмп даде обещание да сътвори 10 милиона работни места за 10 месеца, като сподели, че " ще прекратим разчитането си на Китай ".

В цялостен контрастност, NY Times рапортува в детайли по какъв начин господин Тръмп се стреми да приземи бизнес в Китай. Усилията му се форсираха през 2012 година с откриването на офис в Шанхай.

Получените данъчни регистри демонстрират, че той е вложил минимум 192 000 $ в пет дребни компании, основани особено за реализиране на планове в Китай в продължение на няколко години.

Тези компании претендираха за най-малко 97 400 щатски $ бизнес разноски от 2010 година, в това число някои дребни заплащания за налози и счетоводни такси неотдавна през 2018 година

Но проектите на американския президент в Китай са значително ръководени от Trump International Hotels Management, посредством директна благосъстоятелност на THC China Development, съгласно NY Times.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР