Президентът на САЩ Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай,
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Тръмп има банкова сметка в Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай, където години наред се е опитвал да развива бизнес, твърди в. " Ню Йоркс таймс ".

Магнатът от сферата на недвижимите парцели е поддържал офиса, който откри в Китай, преди да бъде определен за президент на Съединени американски щати, в течение на целия си мандат и се е опитал да контракти партньорство с огромна китайска компания, следена от страната, написа американският ежедневник.

Американският президент е запазил и една банкова сметка в Китай, незнайна до момента и следена от негова компания - " Тръмп интернешънъл хотелс мениджмънт ", сочи разбор на данъчните му заявления.

Според една от тези заявления сдружението е платило в Китай налози в размер на 188 561 $, до момента в който е полагало старания да подписа съглашения за комерсиално лицензиране през 2013-2015 година

Адвокатът на групата " Тръмп " Алън Гартън декларирал, че компанията " е разкрила сметка в китайска банка, притежавайки офиси в Съединени американски щати, с цел да си заплаща налозите ". " Не се стигна до никакво съглашение, трансакция или друга активност и от 2015 година нататък сметката остана неактивна ", споделил Гартън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР