Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет
Коментари Харесай

Изход от спора: САЩ и Китай подписаха първата фаза на търговското споразумение

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на Китай Лиу Хе подписаха първата фаза на съглашението за решение на двустранния търговски спор.

Новата договорка сред Съединени американски щати и Китай ще способства, наред с други неща, за известно стабилизиране на интернационалните връзки, уверен е Тръмп, съобщи БГНЕС.
Обвиненията по импийчмънта на Доналд Тръмп отидоха в Сената Същинският развой ще стартира идната седмица
„ В рамките на договорката девалвацията на китайската валута ще има избрани строги ограничавания “, акцентира още президентът.

Лорънс Кудлоу, началник на Националния стопански съвет на Белия дом, съобщи по-рано, че Съединените щати ще запазят митата върху редица артикули от Китай.



Това ще се случи, с цел да се подсигурява, че Пекин ще съблюдава отговорностите, обрисувани в първата фаза на комерсиалното съглашение сред страните.

" Една от най-великите търговски покупко-продажби ", написа американският президент в " Туитър ".

Според комерсиалната договорка Китай се съгласява да усили покупката на американски артикули с 250 милиарда $ повече, в сравнение с през 2017 година (преди експлоадирането на комерсиалната война), оповестява Агенция Франс Прес.

Условието би трябвало да се извърши в границите на 2 години и включва:
32 милиарда $ за американски селскостопански артикули и морски дарове;78 милиарда $ за промишлени артикули (самолети, машини, стомана)52 милиарда $ за енергийни артикули.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР