Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съперникът му от Демократическата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съперникът му от Демократическата
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън ще агитират днес в ключовия щат Флорида

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и противникът му от Демократическата партия на изборите във вторник Джо Байдън ще се борят през днешния ден за гласовете на към момента нерешилите гласоподавателите във Флорида - щат, който е доста значим за изхода от конкуренцията, съобщи Асошиейтед прес.

Повече от 73 милиона американци към този момент гласоподаваха предварително. Тръмп и Байдън се пробват да привлекат милионите гласоподаватели, които към момента не са упражнили правото си на избор.

Гласуването в деня на изборите обичайно е в интерес на републиканците, а подадените по-рано гласове клонят към демократите. Пандемията от новия ковид, който към този момент аргументи гибелта на над 227 000 американци, обаче внесе нова неустановеност, като президентът републиканец сподели, че може да не признае резултата от изборите, отбелязва АП.

Тръмп и Байдън ще посетят през днешния ден град Тампа, щата Флорида, с няколко часа разлика, пробвайки се да завоюват поддръжката на оспорван регион в западната част на междущатската автомагистрала номер 4. В заключителните си послания към гласоподавателите Байдън натъртва на виновните ограничения против ковид, а Тръмп твърди, че Съединени американски щати са на път да завоюват битката със болестта, макар че броят на доказаните случаи доближава рекордни нива.

"Дори в случай че печеля, ще е нужна усилена работа, с цел да се постави завършек на тази пандемия ", съобщи през вчерашния ден Байдън в тирада в щата Делауеър. "Обещавам това: ще стартираме да вършим верните неща от първия ден. "

Вчера президентът на Съединени американски щати посети щата Аризона, където облекчените правила за обществена отдалеченост улесниха организирането на огромни манифестации. Хиляди хора се събраха в непосредствена непосредственост, без да носят маска - наклонност, която се очакваше да продължи и на други планувани събития преди деня на изборите.

Тази седмица Байдън ще пропагандира в още три щата, които поддържаха Тръмп на изборите през 2016 година - Айова, Уисконсин и Мичиган, където в събота претендентът на демократите ще организира там взаимен протест с някогашния президент Барак Обама.

Смъртните случаи от ковид в 39 от 50-те американски щата нарастват, като приблизително в страната умират по 805 души на денонощие - покачване по отношение на междинния брой от 714 жертви преди две седмици. Това раздруса финансовите пазари, като докара до спад на показателя Доу Джоунс с над 900 пункта.

Тръмп, който постоянно се хвали с повишението на борсовите показатели, не загатна спада през вчерашния ден, само че даде обещание, че данните за икономическия напредък за лятното тримесечие, които би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден, ще бъдат позитивни. "Тези избори са избор сред супер възобновяване на Тръмп и меланхолия на Байдън ", акцентира той на протест в Булхед сити, щата Аризона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР