Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп
Коментари Харесай

Доналд и Мелания Тръмп ще посетят опустошената от урагана Майкъл северозападна част на Флорида

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп ще посетят през днешния ден опустошената от урагана Майкъл северозападна част на щата Флорида, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на Белия дом. По-рано бе оповестено, че Тръмп ще посети и Джорджия, която също бе наранена от естествената буря.

"Майкъл " доближи американския бряг на 10 октомври с ветрове, достигащи скорост от 250 км/ч. Най-малко 18 души в четири щата починаха поради бурята, десетки още са в неопределеност. Спасителните екипи чакат броят на починалите да се усили. Те употребяват подготвени кучета и машини за претършуване на срутените от урагана къщи в дребни градчета като Мексико Бийч и Панама сити.

Президентът Доналд Тръмп е напълно зает с оказването на помощ на щатските и локалните служби за справяне с последствията от "Майкъл ", показва в изказването си Белият дом. Късно нощес бе оповестено, че президентът е оповестил изключително състояние в Джорджия, което ще разреши разпределяне на федерални средства за този щат. Подобно решение бе взето и за Флорида, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР