Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговият съветник по въпросите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговият съветник по въпросите
Коментари Харесай

Тръмп и Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговият консултант по въпросите на националната сигурност Джон Болтън упрекнаха Китай в интервенция в изборите в страната, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато Тръмп усилва своите нападки против следствието за хипотетичен скришен сговор сред неговия щаб и Русия преди президентските избори в Съединените щати през 2016 година

"Всички тези идиоти, които са се съсредоточили върху Русия, би трябвало да стартират да гледат в друга посока - Китай ", написа Тръмп в Туитър в събота.

Този коментар бе оповестен измежду поредност послания на американския президент с остри рецензии против хипотетичната цензура на консерваторите в обществените мрежи.

Туитът на Тръмп остана значително неусетен, до момента в който през вчерашния ден неговият консултант по въпросите на националната сигурност Джон Болтън също упрекна Китай, само че и Русия, Иран и Северна Корея, че се пробват да се намесят в изборния развой в Съединени американски щати.

"Със сигурност мога да ви кажа, че е налице задоволително огромна опасност за националната сигурност на Съединените щати - интервенция на Китай, на Иран, на Северна Корея (и на Русия) - с цел да предприемем ограничения, с цел да се опитаме да й противодействаме. Всъщност става въпрос за четири страни ", съобщи Болтън по телевизия Ей Би Си.

Попитан за детайлности за вмешателството на тези страни и изключително на Китай, той отговори мъгляво. "Не желая да влизам в (детайли) какво съм видял или не. Мога да ви кажа обаче, че за изборите за Конгрес през 2018 година тези четири страни ни безпокоят най-вече ", съобщи Болтън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР