Президентът на САЩ Доналд Тръмп и мексиканският му колега Енрике

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и мексиканският му колега Енрике
Коментари Харесай

Лидерите на САЩ и Мексико пак се скараха за стената

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и мексиканският му сътрудник Енрике Нието отложиха проекти за първата аудиенция на водача в Белия дом след под напрежение телефонен диалог, заяви почитан източник на Съединени американски щати. По време на диалога Тръмп още веднъж е изискал Мексико да даде пари за построяването на стена по общата им граница.

Източникът акцентира, че двамата водачи са постигнали единодушие, че в този момент не е точното време за посещаване, само че екипите им ще продължат да беседват и да работят дружно, съобщи news.bg.

Вестник " Вашингтон пост ", който първи заяви за отсрочената среща написа, че двамата водачи са разговаряли към 50 минути във вторник. Дискусията довела до задънена улица, откакто Тръмп не поискал обществено да се удостовери позицията на Мексико, че няма да финансира построяването на стената по границата.

Мексикански представител съобщи, че Тръмп е избухнал по време на диалога, написа вестникът. Американски представители отбелязали, че водачът на Съединени американски щати е бил нервиран и отчаян, тъй като той има вяра, че е безразсъдно Нието да желае от него да се откаже от предизборното си заричане Мексико да заплати за стената.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР