Президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският вицепремиер Лю Хъ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският вицепремиер Лю Хъ
Коментари Харесай

САЩ и Китай подписаха първата фаза на търговското си споразумение

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският вицепремиер Лю Хъ подписаха първата фаза от съглашението за споразумяване на двустранните търговски разногласия на гала в Белия дом, съобщи ДПА.

" От това по-голямо няма. Задържането на тези две великански и могъщи страни в естетика е толкоз значимо за света. Светът през днешния ден ни гледа ", сподели Тръмп при подписването на документа след 75-минутна гала.

Споразумението влиза в действие от идващия месец.

Китай се ангажира да купи артикули от Съединени американски щати на стойност към 200 милиарда $ за две години, в това число аграрни артикули за десетки милиарди долари. Сделката съдържа и механизъм за налагане на поетите задължения. Тръмп съобщи, че в случай че се реализира единодушие за втората фаза, митата на Съединени американски щати върху китайски артикули ще бъдат понижени, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Днес вършим стъпка, която никой до момента не е правил с Китай към едно бъдеще на обективна и взаимна търговия с подписването на първата фаза на това историческо комерсиално съглашение. Заедно поправяме предишните несправедливости ", съобщи Тръмп.

" Споразумението е положително за Китай, за Съединени американски щати и за света ", сподели китайският вицепремиер Лю Хъ.

" Сътрудничеството е единственият правилен вид на развиването на връзките сред Пекин и Вашингтон, тъй като от съперничеството губят и двете страни. ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР