Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Грета Тунберг са най-споменаваните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Грета Тунберг са най-споменаваните
Коментари Харесай

Климатът, въздействието, положителното - тенденциите от форума в Давос

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Грета Тунберг са най-споменаваните персони в новините и обществените медии по време на тазгодишното издание на Световния стопански конгрес в Давос в новините и обществените медии. Основни тематики на форума бяха климатичните промени, позитивизмът и въздействието. Освен това в Давос 2020 се дискутира необятно и тематиката " Заинтересовани страни за един обединен и резистентен свят ".

Юбилейната 50-та годишна среща  на Световния стопански конгрес се състоя тази година в Давос. Бизнесът, държавните управления и гражданското общество се събраха на едно място, с цел да обсъдят най-належащите световни проблеми с оглед възстановяване положението на света.

По всеобщо мнение на участниците и аудиторията тази година се е усетило същинско предпочитание за предприемане на дейности и използване на смяна по сериозни проблеми, пред които е изправен света.

Седмицата под знака на Давос 2020 стартира тъкмо преди седмица, в понеделник с тирада на американския президент Доналд Тръмп, който се очерта като най-споменавания участник в Годишната среща преди специфичното си послание във вторник.

Дори след речта си, президентът Тръмп остава най-споменатият човек на годишната среща дружно с активистката за климата Грета Тунберг, която участва на годишната конференция през цялата седмица и неведнъж насочи рецензии към политическите и бизнес водачи за липсат на дейности, макар доказателства за настъпваща климатична злополука.

„ Промените в климата “, „ позитивното “ и „ въздействието “ са термините са измежду най-използваните термини по отношение на форума в Twitter, които открояват и най-важните трендове, подчертаващи фокуса на събитието през тази година.

Анализ на медийното отразяване в средата на предходната седмица пък откроява „ Как да спасим планетата “ като най-споменатата тематика. Британският принц Чарлз разгласи старта на Инициативата и Съвета за устойчиви пазари в съдействие със Световния стопански конгрес, с цел да помогне за идентифициране на способи за бързо декарбонизиране на международната стопанска система и преход към устойчиви пазари.

Тенденциите онлайн през 2020 година леко се изместиха от тези от 2019 година, където равенството сред половете и разнообразието се обрисуваха като съществени тематики, само че изменението на климата, възобновимите енергийни източници и устойчивостта останаха съществена част от диалога, дружно с геополитиката.

Наред с преобладаващите тематики има редица значими отчети, оповестени в Давос от Световния стопански конгрес и неговите сътрудници. „ Бъдещето на стопанската система “ беше най-споменатата тематика на 22 януари, отразявана от медиите в 815 публикации. Това е резултат от публикуването на Глобалния отчет за рисковете 2020, в който са изброени главните световни опасности и са разказани главните опасности за околната среда, океана и климата, които съставляват опасност за стопанската система.

Oxfam също разгласява отчета си Time to Care, който допуска, че най-богатите 2153 души в света са направлявали повече пари от най-бедните 4,6 милиарда комбинирани през 2019 година В резултат Oxfam International беше един от най-споменаваните по време на форума.

Останалите сесии се концентрираха върху освобождението от пластмаси за еднократна приложимост, световните стопански вероятности и уроците за водачество от растящите устойчиви компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР