Президентът на САЩ Доналд Тръмп хвърля обиди към висши служители

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп хвърля обиди към висши служители
Коментари Харесай

Тръмп с обиди към висши служители по национална сигурност: Всички сте загубеняци

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп хвърля обиди към висши чиновници на среща в Пентагона , които се пробват да го " разходят " по основите на американската дипломация и съществени обстоятелства за ролята на Съединени американски щати в света , оповестява " Бизнес инсайдър ", цитирайки нова книга за Белия дом.

Според фрагмент оповестен от " Уошингтън поуст " и нцидентът е в предпазена заседателна зала, наречена " Танкът " през юли 2017 година Срещата е свикана от висши членове на екипа за национална сигурност на Тръмп - в това число тогавашния държавен секретар Рекс Тилърсън, шефа на Националния стопански съвет Гари Кон и министъра на защитата Джим Матис, които от този момент напуснаха администрацията.

Според известията тримата мъже са загрижени от незнанието на Тръмп за основни обстоятелства от географията, историята и военната тактика .

" Матис, Кон и Тилърсън и техните помощници взеха решение да употребяват карти, графики и диаграми, с цел да преподават на президента , смятайки, че те ще му оказват помощ да не се отегчава. Матис отвори и слайдшоу, прецизирано с доста знаци за долар-$ . "

Съобщава се обаче, че Тръмп става все по-раздразнен, като желае да разбере за какво Съединени американски щати не желаят пари от съдружници в Европа и Южна Корея за разполагането на военни сили там , и бие най-хубавите отзиви поради неуспехите на американската тактика в Афганистан.

" Всички сте загубеняци. Вече не знаете кака да спечелите ", разяснява Тръмп. Според информацията, Тръмп стартира удивителна персонална офанзива против длъжностните лица .

" Не бих тръгнал на война с вас, хора ". Обръщайки се към присъстващите, главнокомандващият тогава разяснява: " Вие сте куп наркомани и бебета ".

Описвайки мълчанието в залата, книгата продължава: " Толкова доста хора в тази стая към този момент са били ​​на война и са рискували живота си за страната . Сега те са подложени на критика от президент, който не е ходил и стартира да им се повдига. "

Според фрагмента, единственият който опонира на Тръмп е Тилърсън , който прекъсва президента, когато стартира изяснява, че Съединени американски щати би трябвало да вършат пари от разполагане на войските си по света .

" Мъжете и дамите, които обличат униформата, не го вършат, тъй като са наемници . Не по тази причина обличат униформа, отиват и умират... Те го вършат, с цел да защитят нашата независимост ", изяснява Тилърсън.

Същата среща е докладвана преди време от репортера Боб Удуърд в негова книга от 2018 година за Белия дом на Тръмп. Но детайлностите, разказани от Рукър и Леонинг, в никакъв случай не са били съобщавани до момента.

Белият дом не отговори на искане за коментар .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР