Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил на съветника си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил на съветника си
Коментари Харесай

Болтън уличава Тръмп, че е шантажирал Украйна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е декларирал на съветника си по националната сигурност Джон Болтън, че счита да блокира военната помощ за Украйна до момента в който управляващите в Киев не стартират следствие против Хънтър Байдън - сина на евентуалния му противник за президентския пост Джо Байдън. Това заяви в. " The New York Times ", базирайки се на към момента неизлязла от щемпел книга на към този момент някогашния консултант на президента.

По думите на Болтън, през август 2019 година Доналд Тръмп му е споделил, че няма да размрази утвърдената от Конгреса помощ от 391 милиона $ до момента в който Киев не му спомага с следствието. Значителна част от средствата - 250 милиона $, са предопределени за самодейността по националната сигурност на Украйна. Помощта беше размразена едвам през септември 2019 година

Джон Болтън към този момент изрази подготвеност да даде показания в Сената на чуванията по импийчмънта. Същевременно Тръмп забрани на редица чиновници от своята администрация да вземат участие в следствието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР