Президентът на САЩ Доналд Тръмп е в отлично здраве, без

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е в отлично здраве, без
Коментари Харесай

Тръмп спи по 4-5 часа, но е в отлично здраве, увери лекарят на Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е в чудесно здраве, без никакви признаци на когнитивни нарушавания и се чака да остане здрав до края на мандата си, а и на втория, в случай че бъде избран отново през 2020 година

Това съобщи нощес след близо четиричасов профилактичен медицински обзор в петък лекарят на Белия дом Рони Джаксън, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма безусловно никакви признаци за какъвто и да било когнитивен проблем ", сподели доктор Джаксън в дълъг диалог с публицисти за здравословното положение на 71-годишния президент. Когнитивните разстройства съставляват разстройства, засягащи паметта, способността за образование, усещането, способността за решение на проблеми. По думите на Джаксън, който осъди " психиатрията на таблоидите ", президентът е изискал когнитивен тест, с цел да разсее спекулациите за душевното му здраве, поради изявления за признаци на когнитивни болести. Такива мнения се появиха и поради неотдавна излязлата книга за президента.

Рисунки на часовник, различаване на камила, назад преброяване

Лекарят похвали " извънредно положителните гени " на президента и неговата огромна активност и устойчивост, като акцентира, че Тръмп спи по 4-5 часа на денонощие. Според Джаксън Тръмп е получил оптималните 30 точки на всеобщо прилагания по света тест за инспекция на паметта и вниманието Montreal Cognitive Assessment. От 26 точки нагоре към този момент няма учредения за паника, показва Агенция Франс Прес. Резултатът и всекидневните наблюдения на лекаря по думите му дават учредения за извода, че американският водач няма нарушени функционалности на мозъка и " мисли ясно ", съгласно малките екрани Ен Би Си и Си Ен Ен.

В обществените мрежи и в изявления на редица издания се появиха и примерни бланки с теста с дълготрайност 10 минути, на който е бил подложен Тръмп.

Here`s a sample of the Montreal Cognitive Assessment (MoCA) cognitive test that Trump was given (he scored a 30/30): https://t.co/APKacocCGgpic.twitter.com/Z8tXRi5NKO
— Jon Keegan (@jonkeegan) January 16, 2018

Трябвало да вземем за пример да нарисува часовник, показващ точния час, да разпознае камила, лъв и носорог, изобразени на рисунка, да открие общи черти сред трен и велосипед, да подбере за минута няколко думи, започващи с една и съща писмен знак. Също и да брои на глас в противоположен ред от 100 до 1, като изважда всякога по 7 от следващото число.

Това е първият медицински обзор за Тръмп в качеството му на 45-и президент на Съединени американски щати. Лекарят му, преглеждал и предшественика му Барак Обама, посочи, че не знае различен някой настоящ американски водач да е минавал сходна инспекция на мозъчните функционалности.

" Общо взето цялостното положение на президента е чудесно ", съобщи Джаксън, представен от информационните организации. Нормалната сърдечна активност на Тръмп и положителното му здраве се дължат на въздържанието от алкохол и тютюн през целия живот, сподели той.

През декември 2015 година персоналният доктор на Тръмп (Джаксън е с купа " доктор на президента на САЩ), разгласи, че пациентът му би бил " най-здравия човек, избиран в миналото на президентския пост).

По-малко мазнини и повече извършения

При все това за президента, който тежи 108 кг при растеж от 190 см, би било потребно да мине на диета с по-малко мазнини и да прави физически извършения. Лекарят заяви, че Тръмп би желал да смъкна тази година сред 4 и 7 кг, и даде обещание да отдели особено внимание на хранителния му режим. " Ще поработим върху това, ще напреднем, не съм угрижен ", сподели той.

Лекарят на Белия дом изкусно избегна журналистическите въпроси от не прекомерно здравно естество, добавя Агенция Франс Прес. Според организацията Джаксън не е дал отговор да вземем за пример дали Тръмп, прочут фен на малкия екран, не прекарва прекалено много часове пред екрана. Той дал отговор с " не " на въпроса дали е преброил какъв брой време прекарва президентът по терените за голф. И след въпрос за предстоящата дълготрайност на живота му отбелязал с усмивка, че Тръмп " евентуално няма да живее до 200 години ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (648)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР