Президентът на САЩ Доналд Тръмп е убеден, че икономиката на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е убеден, че икономиката на
Коментари Харесай

Тръмп: Икономиката на САЩ ще полети като ракета, ако Фед намали лихвите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е уверен, че стопанската система на страната " ще полети като ракета ", в случай че Федералният запас понижи лихвените проценти.
" Мисля, че би трябвало да понижат процентите и да се отърват от количественото стягане. (Тогава) ще видите ракета. Въпреки това се оправяме доста добре ", сподели Тръмп, представен от CNBC.
Според президента Фед " в действителност ни забави " във връзка с икономическия напредък, казвайки, че " няма инфлация ". Коментарите му идват, до момента в който други в Белия дом приканват Фед да понижи лихвените проценти с цели 50 базисни пункта.
След последното съвещание на Фед през март, централната банка реши да резервира лихвените проценти и да забави бъдещите нараствания.
Подобно на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, основният стопански консултант на Тръмп Лари Кудлоу също посочи забавянето на международната стопанска система.
" Изправени сме пред международно закъснение, защото Европа не се оправя добре ", съобщи Кудлоу пред телевизия Bloomberg.
Но за разлика от Белия дом, през март ФЕД не заключи, че забавянето на световния напредък значи, че би трябвало да стартира да понижава лихвите. През последните месеци Тръмп подлагаше на критика тежко решенията на Пауъл във Федералния запас, като споделяше, че „ Фед се е побъркал “ с повишението на лихвите.
Президентът на Съединени американски щати упрекна висшия банкер за спадовете на фондовия пазар, наричайки го „ вманиачен “ поради непрекъснато повишение на лихвите през 2018 година
Въпреки това Белият дом неведнъж повтори, че Тръмп не има намерение да уволни Пауъл от поста му отпред на Фед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР