Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да съкрати рязко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да съкрати рязко
Коментари Харесай

Тръмп посече бежанците, САЩ приемат само 18 000 за година

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решил да редуцира внезапно Американската стратегия за бежанци съвсем на половина, което доста лимитира ролята на Съединени американски щати в приемането на преследвани бежанци от множеството елементи на света, отбелязва " Ню Йорк таймс ", базирайки се на известие на Държавния департамент.

Администрацията на Тръмп посочи, че ще одобри 18 000 бежанци през идващите 12 месеца, което е понижение от настоящия предел от 30 000 и дребна част от 110 000-те бежанци, които предходният американски президент Барак Обама сподели, че би трябвало да бъдат позволени в Съединени американски щати през 2016 година, последната от мандата му.

Администрацията на Тръмп ще резервира 4000 места за иракски бежанци, които са работили с американските военни, 1500 за хора от Централна Америка и 5000 за хора, преследвани поради религията си, прецизираха високопоставени чиновници от администрацията, представени от " Ню Йорк таймс ". Останалите 7 500 места са за тези, които се пробват да се съберат със фамилията си и им е било позволено да се преселят.

Това ще отнеме доста благоприятни условия на хора, бягащи от война и гонене в целия свят, за преселване в Съединени американски щати, които досега, в който Тръмп встъпи в служба, бяха водещата дестинация за бежанците в света.

" Президентът Тръмп дава приоритет на сигурността и сигурността на американския народ, като се уверяваме, че не позволяваме повече хора, в сравнение с можем да проверим ", акцентираха от Държавния департамент.

Религиозни и филантропични организации реагираха остро. Дженифър Симе, старши вицепрезидент на филантропичната организация Международен избавителен комитет, съобщи, че заповедта е скъсала с 40-годишна процедура или е казус.

" Тази мярка изцяло пренебрегва положителния банкет, който общностите оказват на бежанците, както и значимия принос, който имат бежанците в тези общности в цялата страна ", акцентира Симе. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР