Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да изтегли страната

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да изтегли страната
Коментари Харесай

Тръмп изтегля САЩ от глобалния договор за миграцията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решил да изтегли страната от присъединяване в договарянията по подписване на световно съглашение за миграцията, който да усъвършенства интернационалните права мигрантите и бежанците. Това оповестиха от непрекъснатото посланичество на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

" Днес задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации уведоми генералния секретар на Организация на обединените нации, че Съединени американски щати приключват присъединяване си в Глобалното съглашение за миграцията ", се акцентира в изказването на задачата на Съединени американски щати, представено от международните осведомителни организация.

В документа се припомня, че през септември предходната година Вашингтон е подписал т.нар Нюйоркска декларация, с която всичките 193 страни членки на Организация на обединените нации се съгласяват да одобрят през 2018 година две световни съглашения - за ръководство на миграционните потоци и за ограничения по отношение на бежанците.

" Нюйоркската декларация съдържа голям брой постановки, които са несъвместими с политиката на Съединени американски щати в областта на миграцията и бежанците ", обясниха от американското посланичество в интернационалната организация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР