Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил изтеглянето на почти

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил изтеглянето на почти
Коментари Харесай

Тръмп нареди изтегляне от Сомалия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разпоредил изтеглянето на съвсем всички американски войски от до 15 януари, заяви Пентагонът, представен от BBC.

Съединени американски щати разполагат с към 700 военнослужещи в страната , които оказват помощ на локалните сили да се борят с бойци против групировките Ал Шабаб и Ислямска страна.

Американски представители обявиха, че част от войските ще се реалокират в прилежащи страни , което ще разреши трансгранични интервенции.

През последните месеци президентът Тръмп издаде сходни заповеди за понижаване на американските сили в Ирак и Афганистан.
 Тръмп може да изтегли войските от Сомалия като част от световното отдръпване
Тръмп може да изтегли войските от Сомалия като част от световното отдръпване

Сомалия е крайъгълен камък в битката с тероризма, отдръпване ще помогне на терористите от " Ал Кайда " и " Ал Шабааб "

Припомняме, че това бе предстояща вест от ноември насам.

Той от дълго време приканва войските да се приберат у дома и подлага на критика американските военни интервенции за скъпи и неефективни.

Заповедта за евакуиране единствено няколко дни преди Тръмп да напусне поста е отвод от политиката на някогашния министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър, който беше уволнен предишния месец и поддържаше запазването на американското наличие в Сомалия.

Сомалия е раздрана от революция от 1991 година, само че през последното десетилетие подкрепяните от Африканския съюз мироопазващи сили върнаха контрола над столицата и огромните елементи на страната от " Ал Шабааб ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР