Президентът на САЩ Доналд Тръмп е приел поканата за среща

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е приел поканата за среща
Коментари Харесай

Решено! Ким Чен Ун и Доналд Тръмп се срещат през май

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е приел поканата за среща с водача на Северна Корея Ким Чен-ун, като мястото и датата ще бъдат избрани в допълнение.
Това заяви нощес говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Тръмп и Ким Чен-ун в никакъв случай не са се срещали и даже в никакъв случай не са говорили по телефона. През последните месеци те си размениха мощни обиди през медиите.

" Президентът Тръмп оцени високо приятните думи на южнокорейската делегация и президента на Южна Корея Мун. Той ще одобри поканата за среща с Ким Чен-ун на място и във време, които ще бъдат избрани. Очакваме денуклеаризация на Северна Корея, оповестиха от Белия дом. 

Междувременно всички наказания и оптимален напън би трябвало да останат ", се споделя в изказването на Сандърс. 

Преди това шефът на южнокорейската Служба за национална сигурност Чун Ею-йо, който оглавява делегация във Вашингтон, съоъбщи пред кореспонденти в Белия дом, че Ким Чен-ун е заречен да се въздържа от нови нуклеарни и ракетни проби. 

Пратеникът на Сеул сподели още, че Тръмп изразил предпочитание да се срещне с водача на Севера до месец май. (КТ) 

Междувременно министър председателят на Япония Шиндзо Абе заяви днес, че в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е удостоверил, че интернационалната общественост би трябвало да продължи да упражнява оптимален напън върху Северна Корея. 

Изявлението на японския водач пристигна, откакто във Вашингтон бе оповестено, че Тръмп е изразил предпочитание да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен-ун до месец май. 

Пред кореспонденти в Токио Абе изрази вяра, че най-рано идващия месец ще може да посети Съединени американски щати, с цел да разиска с Тръмп севернокорейската тематика и други въпроси. "

" Приветстваме смяната в позицията на Северна Корея ", добави японският министър председател във връзка признаците, че Пхенян е подготвен да разисква изискванията, при които да се откаже от нуклеарните си оръжия. 

Японският министър на защитата Ицунори Онодера сподели, че севернокорейците би трябвало да обещаят да се откажат изцяло от своите нуклеарни оръжейни стратегии, с цел да има съдържателни договаряния с тях. (КТ) 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР