Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предоставил на Министерството на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предоставил на Министерството на
Коментари Харесай

Тръмп даде зелена светлина за санкции срещу Турция

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е дал на Министерството на финансите на Съединени американски щати „ нови и доста значими пълномощия за въвеждане на наказания “ против турското държавно управление. Това обяви  министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, говорейки пред кореспонденти в Белия дом. 

Според него Тръмп " е дал на Министерството на финансите нови и доста значими пълномощия по въпроса за налагането на наказания против всяко лице, обвързвано с турското държавно управление ".

Съответните ограничавания ще бъдат въведени след съвещания сред президента, държавния секретар и финансовия министър. Според Мнучин, в случай че Тръмп към момента не е подписал този декрет, той несъмнено ще го подпише в границите на един ден.

" В момента не сме наложили наказания в границите на този декрет ”, сподели министърът, написа Блиц.

Мнучин означи, че глобите на Съединени американски щати против Турция могат да бъдат доста мощни и да смажат турската стопанска система.

" Това са доста мощни наказания. Надявам се, че не е належащо да ги използваме, само че можем да смажем турската стопанска система, в случай че е належащо. "

Министърът сподели още, че в този момент няма данни за анулацията на плануваното посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Вашингтон през ноември заради изострянето на връзките сред Вашингтон и Анкара.

„ Не знам никакви промени “, сподели той, отговаряйки на въпроса дали проектите за визитата на Ердоган във Вашингтон, планувано за 13 ноември, са към момента годни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР