Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил няколко пъти на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил няколко пъти на
Коментари Харесай

Тръмп предложил ураганите да се удрят с атомни бомби

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил няколко пъти на висши чиновници от Министерството на вътрешната сигурност и от службите, отговарящи за националната сигурност, да се хвърлят атомни бомби против ураганите, преди да са връхлетели върху територията на Съединени американски щати , твърди американският информативен уебсайт Axios, който се базира на източници, които са чули думите на президента.

От уеб страницата прецизират, че един от източниците, който е участвал на заседание, отдадено на ураганите, е разкрил, че Тръмп е споделил: " Разбрах. Разбрах. Защо да не използваме атомни бомби против тях ? "

" Те стартират да се образуват край крайбрежията на Африка, до момента в който се движат през Атлантическия океан, ние хвърляме бомба в окото на урагана и тя го попречва . Защо не можем да създадем това ? ", прибавя източникът, перифразирайки думите на американския държавен глава.

Запитан по какъв начин е реагирал специалистът, който е разяснявал на Тръмп ситуацията с ураганите, източникът си спомнил, че експертът е споделил нещо от сорта на " господине, ще разгледаме тази опция ".

Тръмп дал отговор, като попитал недоверчиво с какъв брой урагана Съединени американски щати могат да се оправят и повторил предлагането си за интервенция на държавното управление, преди те да връхлетят сушата.

Експертът бил шокиран, прецизира източникът, който е участвал по време на съвещанието. " Хората бяха изумени. След като съвещанието завърши, си помислихме: " Какво се случва? Какво вършим с това ? "

Тръмп стартира сходна концепция още през 2017 в диалог с върховен чиновник от администрацията. Тогава Тръмп попитал дали администрацията би трябвало да бомбардира ураганите, с цел да ги спре да удрят територията на Съединени американски щати. Тогава обаче Тръмп не е приказвал за атомни бомбардировки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР