Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на испанския министър

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на испанския министър
Коментари Харесай

Тръмп предлага да се издигне стена през Сахара срещу мигрантите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на испанския министър на външните работи Жозеп Борел издигането на стена през Сахара, с цел да се спре противозаконната миграция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията се базира на оповестен в испански медии видеоклип на Жозеп Борел, написа Пик.

" Затварянето на пристанищата не е решение и издигането на стена през Сахара, както ми предложи наскоро президентът Тръмп, също не е решение ", декларира Борел на обществен обяд, проведен във вторник в Мадрид. Бившият ръководител на Европейския парламент прецизира, че американският президент му е предложил " да повдигнат стена през Сахара ". " Знаете ли какъв брой е огромна Сахара ", дал отговор Борел, който обаче не оповестява по кое време или по отношение на какво Тръмп е направил предлагането си.

Сахара е дълга е към 4800 км. Пустинята заема съвсем цялата северна част на Африка, напомня Франс прес.

Стената, която Тръмп желае да издигне по мексиканската граница, с цел да спре влизането на противозаконни мигранти, е с дължина 3200 км и по някои оценки може да коства до 20 милиарда $ (17 милиарда евро), отбелязва организацията.

Изявленията на Борел бяха оповестени в миг, когато в Залцбург се организира среща на върха на Европейски Съюз, отдадена на въпроса за миграцията. След няколко дни новият испански министър председател Педро Санчес ще посети Съединени американски щати, с цел да взе участие в годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

В момента Испания е главен вход за незаконните имигранти в Европа по данни на Международната организация по миграцията. От началото на годината в страната са пристигнали над 38 000 мигранти.

Испанските анклави Сеута и Мелиля на африканския континент са предпазени с шестметрови стени, които обаче не обезкуражават мигранти да се пробват ги преминат.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР