Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега
Коментари Харесай

Важно изявление: Светът може да спи спокойно след тези думи на Лавров за Тръмп и Путин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е поканил съветския си сътрудник Владимир Путин на посещаване в Съединени американски щати. В телефонен диалог Тръмp му е споделил, че ще се радва да се видят в Белия дом. Това предадоха интернационалните медии, представени от Блиц.

Според съветският външен министър Сергей Лавров Тръмп повторил няколко пъти поканата в телефонния диалог с Путин. Руският посланик №1 изясни, че Русия се надява Тръмп скоро да конкретизира предлагането си за среща с Путин.

" Изхождаме от обстоятелството, че президентът на Съединени американски щати в телефонен диалог - това към този момент стана известно и не е загадка - изпрати такава покана и сподели, че ще се радва да види Путин в Белия дом, а по-късно ще се радва да се срещнат в границите на ответна аудиенция. И защото той се връща към тази тематика на няколко пъти, ние естествено дадохме сигнал на американските ни сътрудници, че не желаеме да бъдем натрапчиви, само че не желаеме да бъдем и невежливи и че, отчитайки, че президентът Тръмп е направил това предложение, той и ще го  конкретизира ", изясни Лавров.

" Лидерите на Русия и Съединени американски щати 100% няма да позволен военни спорове сред двете страни ", безапелационен бе още Лавров.

" Като се върна към въпроса за рисковете от военна борба, допускам, че военните няма да разрешат това да се случи. Подобно нещо няма да бъде разрешено нито от президента Путин, нито, несъмнено, от президента Тръмп ", увери министърът.

Той добави, че Путин и Тръмп са определени от народите, на които те са виновни да обезпечат мир и успокоение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР