Президентът на САЩ Доналд Тръмп е оказвал натиск върху Рекс

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е оказвал натиск върху Рекс
Коментари Харесай

В разследването за импийчмънт на Тръмп се появяват нови моменти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е оказвал напън върху Рекс Тилърсън до момента в който е бил държавен секретар, с цел да убеди министерството на правораздаването да приключи престъпно следствие против иранско-турски търговец на злато, който бил клиент на персоналния му юрист Рудолф Джулиани, оповестява организация Блумбърг.

Тя се базира на три източника, осведомени със наличието на срещата, състояла се през 2017 година в Овалния кабинет.

Тогавашният държавен секретар Тилърсън отказал и декларирал, че това би било интервенция в продължаващо следствие на търговеца Реза Зараб, упрекнат в нарушение на глобите на Съединени американски щати против Иран. Блумбърг отбелязва, че епизодът от 2017 година носи белезите на метода на Тръмп в телефонния диалог с украинския президент Володимир Зеленски.

Блумбърг прибавя, че след съвещанието в Овалния кабинет Тилърсън повторил доводите си за отвод в диалог с началника на канцеларията в Белия дом Джон Кели. Останалите длъжностни лица, участвали на диалога, били шокирани от ултимативния звук на президента.

Делото против Зараб се гледало във федерален съд в Ню Йорк, а негови юристи били Джулиани и някогашният основен прокурор на Съединени американски щати Майкъл Мюкейзи. Зараб разкрил пред следствието скица за доставки в Иран на пари посредством противозаконна продажба на злато от турската Халкбанк в Дубай и се признал за отговорен за нарушение на глобите против Иран. Търговецът бил наказан на 3 години затвор, показва Блумбърг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР