Президентът на САЩ Доналд Тръмп е одобрил военни удари срещу

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е одобрил военни удари срещу
Коментари Харесай

Тръмп разпоредил удари по Иран заради сваления американски дрон, но после оттеглил заповедта си?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е одобрил военни удари против Иран в отговор на свалянето на американски разследващ дрон, струващ 130 милиона $, само че след това ненадейно се е отказал от решението си, написа американското издание "Ню Йорк таймс ".

Първоначално Тръмп одобрил ударите по такива обекти като радар и ракетни батареи, показва вестникът, като се базира на високопоставени представители в американската администрация. Ударите е трябвало да бъдат нанесени преди изгрев слънце през днешния ден, с цел да се понижи рискът за иранските военни или за цивилните. Самолети са били вдигнати във въздуха, а кораби са заели позиция, само че по този начин и не се стигнало до изстрелване на ракети, тъй като пристигнало предписание за отвод от офанзивата, споделя върховен представител на американската администрация.

Засега не е ясно дали ще има в бъдеще удари по цели в Иран, защото не излиза наяве кое е породило анулацията на разпореждането. Не е ясно дали Тръмп е трансформирал мнението си или администрацията е изразила безпокойствие по отношение на логистиката или тактиката.

Ако до осъществяване на разпореждането се беше стигнало, това щеше да бъде третата сходна заповед на Тръмп за удари по цели в Близкия изток след ударите, нанесени в Сирия през 2017 година и 2018 година, отбелязва изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР